Min tid i forsvaret begyndte ved telegrafregimentet, nærmere betegnet hos 3. bataljon i Fredericia. Jeg havde en utrolig god oplevelse med at være soldat og de oplevelser jeg har haft kunne jeg ikke have fået andre steder. De indledende tre måneder som værnepligtig menig var udfordrende. De mange indtryk, gode og dårlige oplevelser ledte frem til tilbuddet om en sergentuddannelse. Jeg var i starten ikke sikker på om jeg var interesseret i tilbuddet, da jeg gerne ville igang med min uddannelse uden for militæret. Efter en del overvejelser tog jeg imod tilbuddet og jeg har aldrig fortrudt siden.

Under min sergentuddannelse mødte jeg mange spændende mennesker og fik en oplevelse for livet. Den uddannelse jeg gik igennem, har givet mig redskaber, jeg tit bruger i mit nuværende studie. Perioden på hærens signalskole har hjulpet mig med at finde nye sider af mig selv.
Min funktionsuddannelse på sergentskolen var inden for det mobile kommunikationssystem DEOS. DEOS er et komplet kommunikationssystem med telefoner, faxmaskiner og dataforbindelser. Som vordende ingeniør var dette en spændende tid, der var med til at skærpe min appetit på yderligere uddannelse.

Tiden som værnepligtig sergent var udfordrende. Der var mange lange dage, men i sidste ende gav denne tid også mange gode oplevelser. Kontakten og arbejdet med mennesker i uddannelse og fritid er den del af tiden som sergent, jeg den dag idag sætter størst pris på.

Efter min værnepligtstid tegnede jeg en kontrakt med forsvaret og tog med SFOR til det tidligere Jugoslavien. Jeg havde den samme stilling som jeg havde haft i danmark og en forholdsvis stor del af de folk jeg havde været i værnepligtskompagni med, tog den samme tur.

Min færden i forsvaret er foregået efter denne oversigt.